İçerikte Neler Var?
Evde Bira Yapımında Şişeleme, Saklama Şartları ve Pratik Bilgiler Pratik Bilgiler
#pratikbilgiler #pratikbilgi
195 Kişi Okudu – 26 Kişi Beğendi Sende Beğen Yorum Yap
İçerikte Neler Var?
#pratikbilgiler #pratikbilgi
195 Kişi Okudu – 26 Kişi Beğendi Sende Beğen Yorum Yap
Dostlarım, gazlanma süresini söylemeyi unutmuşum. Gazlanma süresi en az iki hafta olmalıdır. Biranın gazının ve tadının tam oturması için 4 hafta bekletmenizi öneririm.
Güzel ve açıklayıcı olmuş.
Gazlandırma şekeri glikoz şurubu ve şırınga tavsiye ederim hem pratik hem daha iyi. Plastik kovada,çelik fermenterde,damacanada bira kurdum plastik ve çelikte hava çıkışı 2-3 günde biterken damacanada bir ay hava çıkışı oldu. Ben genelde tam tahıl bira 1 hafta bekliyorum hidrometre ile ölçtüğümde şişeleme değerine gelmiş oluyor zaten hava çıkışıda durmuş oluyor su seviyesi eşitleniyor. Patlama çatlama en çok şişe kaynaklı tuborg depozitolu şişeler zayıf ağırlık 300 küsür gr iken efes uzun şişeler 500 küsür gr şişe seçerken efes uzun şişeler tercih edin. Kapak kapatma makinesi en iyisi sizinde sahip olduğunuz uğur marka öteki küçük italyan tırıvırı. Şişe ağacı edinmenizi tavsiye ederim çok daha kullanışlı. Sanırım en ekonomik ve en randumanlı kullanılabilecek fermenter cam damacanalar sifonlama aparatinın ucuna dolum çubuğu takarak kolay ve tortusuz şişeleme yapılıyor plastik kova yerine bunu tavsiye ederim
Teşekkür ederiz bilgiler için abi. Bazı biraların ağızları farklı oluyor. Yani bomontinin gibi değil de daha ince ve kitin yanında gelen normal kapatma aleti kapatmıyor. Acaba sizin kullandığınız şişe kapatma aletinden alsam diğer şişeleride bira şişelemesinde kullanabilir miyim? Teşekkür ederim.
Merhaba, videoyu her zamanki gibi ilgiyle izledim.
Bira yapımı ile ilgili ilk izlediğim kanal burası. Çok şeyler öğrendim ve belki benim de buraya bir katkım olur diye, şişeleme şekerini ne şekilde uyguladığımı anlatmaya karar verdim.
Fermentasyonun bittiğini hidrometre ile ölçüp görmeme rağmen, şişelere şekeri atınca çok köpürüyor, bazen de kapaklayamadan taşıyordu. Ben de bir yöntem geliştirdim bu konuda..
45-46 şişe bira için, bir kapta 145ml suya 190g toz şekeri katıp ağzı kapalı olarak 1 dakika kaynatıyorum. Şeker eriyor ve soğumasını bekliyorum. Sanite ettiğim şırıngaya(20ml’lik) çekiyorum, birayı doldurmadan her şişeye 5’er ml olacak şekilde koyuyorum. Bu şekilde hiç köpürme olmuyor.
Şeker ve su oranını deneme yanılma yoluyla bulmuştum.
Bir alternatif olur belki…
Hoşçakalın..
Abi bu iş gerçekten sabır işiymiş , ilk kitimi 24 gün önce kurdum 15 gün kovada beklettikten sonra şişeledim ve 3 gün sonra bi bakayım diye şişenin birini açtım içemedim nefret ettim , köpük yok tat yok çok kötüydü , şişelemenin 8. günü bugün dedim bir daha deneyeyim attım dolaba şuan 3.yü içiyorum harbi iyiymiş 😀
Anlatım mükemmel, videolarınızı çok beğendim