Satın Almayı Bıraktığım 10 Şey (Minimalizm + Para Biriktirme) – Para Kazanma 2022

Satın Almayı Bıraktığım 10 Şey (Minimalizm + Para Biriktirme) – Para Kazanma 2022

#parakazanma #dolarkazan #kolayparakazanma #parakazan #oynakazan #parakazandıranuygulama #kolaypara

43903 Kişi Okudu – 2529 Kişi Beğendi Sende Beğen Yorum Yap

Satın almayı bıraktığım 10 şey videoda. Günün sonunda bunların hepsinin amacı vakit ve para kazanmak. Para biriktirmek isteyen, finansal olarak hedeflerine ulaşmak isteyenlere elimden geldiğince artık para harcamadığım şeylerden bahsettim.

Instagram: https://www.instagram.com/sahinue
Twitter: https://twitter.com/emirusahin

Elbette bunun sebepleri var minimalist biri olmak finansal amaçlara ulaşmak. Farkettim ki videoda sayacaklarıma fazla para harcıyoruz ve aslında ihtiyacımız yok. Bunları keserek daha fazla para biriktirip daha fazla yatırım yapıp daha çok ihtiyacımız olan şeyleri alabiliriz biliyorsunuz kanaldaki amacımız da bunlar. Hayatım boyunca gereksiz harcamalarımı kesmeye çalıştım bazen en ufak değişiklikler hayatınızı büyük bir ölçüde etkileyip daha fazla para biriktirmenize sebep olabiliyor.

İndirimler Ve Alışveriş
Arkadaşlarımdan biliyorum avm’ye gidiyor ihtiyacı olmamasına rağmen günün sonunda 600 liralık şeyi 200 liraya aldım 400 lira kar ettim diyor burada benim düşünceme göre 400 lirayı kurtarmadın 200 lira harcadın banka hesabında düne göre 200 lira daha az var. Benim görüşüm bu bir şey indirimde diye sen buradan karlı çıkmıyorsun. Eğer bir şeye ihtiyacım varsa gider alırım buna fazla kafa yormanın gereksiz olduğunu düşünürüm.

Şekerli Ve Gazlı İçecekler
Türkiye’de yıllık kişi başı gazlı içecek tüketimi 170 kutu olarak tespit edildi yani diyebiliriz ki bir türk 2 günde bir 1 kutu gazlı içecek tüketiyor. Aslında bu birçok Türkün sürekli sağlık problemleriyle neden uğraştığını açıklıyor. Şeker beyin hücrelerine zarar veriyor birçok hastalığa sebep oluyor tüm bunların yanı sıra cebinizden para çıkıyor. Ben genellikle sadece su içiyorum aslında bunun dışında pek bir şeye ihtiyacımız yok.

Kitaplar
Çok kitap almayı bıraktım eskiden sürekli kitaplar alırdım sadece birini okurdum diğerleri rafta kalırdı. Artık yapmaya başladığım şey bu arada hala çok okuyorum okumak mükemmel bir şeydir ve finansal olarak mükkemmel bir yatırımdır biri sizi soyabilir paranızı çalabilir iflas edebilirsiniz ama kimse sizin beyninizdeki bilginizi alamaz kendinize yatırım yaparsanız her durumun üstesinden gelirsiniz her şeyiniz yok olsa bile tekrardan inşa edebilirsiniz.

Spor Salonu
Eskiden spor salonuna gidiyordum ama fazla vakit aldığını düşündüğüm için ve kendi imkanlarımla yapabildiğim için gitmeyi bıraktım. Eğer vücut geliştirme yarışmasına hazırlanmıyorsanız evinizde kapı barfiksi birkaç çeşit ağırlık varsa kendiniz de spor yapabilirsiniz.
Yemek
Aslında biraz garip bir konu kanalda dışarı çıkmak yerine neden kendi yemeğini kendin yapman gerektiğini konuştuk.
Her insan daha güzel şeyler yemeyi farklı yerler görmeyi hakediyor. Ama bunun sınırı olmalı her gün her gün dışarıda yemek hem cebinize hem sağlığınıza zarar verir. Bunun yerine finansal durumunuza göre belli zamanlarda kendinizi ödüllendirmek için yemeniz çok daha iyi olacaktır.

Ulaşım Masraflarını Düşürmek
Hayatınızda en çok para verdiğiniz şeylere bakarsanız ilk 3’te konaklama, gıda ve ulaşım yer alır. Eğer toplu taşıma kullanabiliyorsanız arabaya çok binmiyorsanız satabilirsiniz. Veya daha uygun bir araba alabilirsiniz. Eğer acil bir ihtiyacınız varsa taksiye binebilirsiniz. Zaten ülkemizde araba fiyatları uçtu ama sadece arabanın fiyatını ödemiyorsunuz bunun sigortası kaskosu muayenesi mazotu bir sürü masrafı var. Ben şehir dışına çıkmadığım veya havalimanına gitmediğim zaman aylık ortalama 100 lira harcıyorum beni bir ton masraftan kurtarıyor ve cebimde daha fazla para kalıyor.

Oteller
Bu kişisel bir tercih ama bakıyorum ki çoğu Türk aileleri bir hafta otele gidip binlerce lira para harcıyorlar 5-10 bin lira sadece otele veriyorlar. Bu pek benim tarzım değil. Eğer ben seyahat ediyorsam 5-10 bin lirayı haftalara yayabilirim akıllıca bir şekilde uçak bileti alarak ve oteller yerine airbnb tercih ederek.

Abonelikler
Öncelikle kullanmadığınız üyelikler olup olmadığını kontrol edin. Telefon operatörünüzden kullanmadığınız servisler, artık ilginizi çekmeyen abonelikler varsa mutlaka iptal edin. Gsm şirketinizin en uygun tarifelerini gözden geçirin arayıp pazarlık yapın.

Anlamadığın Şeylere Yatırım Yapmamak
Gerçek hayattaki kurallar yatırım yaparken de geçerli ben de anlamadığım şeylere para vermiyorum yani yatırım yapmıyorum. Mesela örnek olarak kripto paraları verebiliriz Kripto para uzmanı değilim bir çok insan bana bitcoin al dedi bazıları para kazandı bazıları kaybetti ama şimdilik dijital paraların uzmanı değilim anlayana kadar da yatırım tercihim olmaz. Yatırım yaparken neye para verdiğinizi iyi bilin sistemini anlamaya çalışın. Paramı neye yatırıyorum bireysel emeklilik nasıl çalışır hisse senetleri fiyatları nasıl belirlenir ne olduğu zaman dolar artar bunları araştırın bazı yatırım araçlarında balon oluyor çünkü insanlar gözleri kapalı bir şekilde yatırım yapıyorlar.

Daha fazla para kazanma, yatırım, girişimcilik ve minimalizm konularıyla ilgili video görmek için Emir Şahin youtube kanalına abone olmayı unutmayın.

“Satın Almayı Bıraktığım 10 Şey (Minimalizm + Para Biriktirme) – Para Kazanma 2022” üzerine 20 yorum

  1. Çok doğru 👍 bende radikal bir karar aldım aylar önce.Evimde bir ürün bitmeyene kadar ikinci bir ürün almıyorum.Zaten gazlı içecek Fast food hayatıma hiç girmedi ama şekerden tam kurtulamadım
    Emeğinize sağlık.

    Yanıtla
  2. Spor salonu tavsiyesi sacma vucutcu olmana gerek yok eve spor salonu kurmadigin surece evde vucut yapamazsin vucudundan belli zaten

    Yanıtla
  3. Eğer imkanınız varsa çadır alın İş yerine yakın bir parka kurun kiradan kurtulmuş olursunuz. 😂😂😂😂😂😂😂

    Yanıtla
  4. Hayatım boyunca düzensiz harcama yapmadım demişsin , yaşin kaç senin daha birader ! Yapma allahaşkına , henüz ne gördün ki bu hayatta !

    Yanıtla
  5. Çook sağ olun emeklerinize sağlık… suya sabuna dokunmadan faydalarını veya zarArlarını ne kadar güzel anlaşilır şekilde anlattınız tesadüfen size bu gün rastladım 15 kasım 2021 gevezelik hiiçç değil…. kültür köprüsü gibisiniz abone oluverdim👏🙋‍♀️

    Yanıtla
  6. Son madde hariç hiçbirisi benim paramı alamadı. Kripto vs genç arkadaşlar temel teknik analiz öğrenip ufaktan denemeler yapın

    Yanıtla

Yorum yapın

%d blogcu bunu beğendi: